Kindervoorstellingen

Sprookjes, Verhalen, Poppenspel en muziek:

waarin Sara en ik een brug proberen te slaan naar de natuur, de sterren, liedjes, spreuken, ambachten klanken en de kringspelen.

Agenda

Vertelvoorstellingen, Poppenspel en muziek

waarin ik samen met Sara Machiels een brug probeer te slaan naar de natuur, de sterrenhemel, liedjes, spreuken, ambachten, klanken en de kringspelen.

We moeten de prachtige locatie Châlet d’n Observant, Lage Kanaaldijk 117, Maastricht,         voor nu loslaten want er dienen zich andere speelplaatsen aan, iets meer in de bewoonde wereld. Zodra hierover nieuws is, zullen we jullie op de hoogte brengen

We spelen in ieder geval op zaterdag 17 december 2022 in Heerlen:

Zaterdag 17 december 2022: Voorstellingen aan het van Weerden Poelmanplein in Heerlen. Deze voorstellingen zijn gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Van 13.00-14.00: Interactieve Adventsvoorstelling door Chantal Karsten,

met een verhaal, poppenspel, zang en muziek.

Van 14.00-15.00: Interactieve Klankbeleving door Sara Machiels, met klankschalen, dans en samen zingen.

Van 13.00-14.00: Interactieve Adventsvoorstelling door Chantal Karsten,

met een verhaal, poppenspel, zang en muziek.

Tot ziens,

Chantal Karsten

 

 

Poppenkast

Jan Klaassen

 

 

 

Na de poppenkastvoorstelling mochten de kinderen zelf ervaren hoe het is om Jan Klaassen en Katrijn tot leven te brengen.

Vertelvoorstellingen van afgelopen maanden: na afloop hebben jullie kunnen zien hoe je een armbandje vilt. Willen jullie het thuis zelf proberen, dan kun je onderstaande link aanklikken voor de handleiding.

SaraSara Machiels op Accordeon

 

Tot ziens,

Chantal 

 

 

 

Sprookjes en Verhalen

De wereld van de stilte

De wereld van rust en stilte

Vertelmoment

Poppenkast

De wereld van de poppenkast draagt natuurlijk andere geheimen in zich. Daar is juist de interactie, het kind in jezelf durven laten zien, je fantasie laten stromen wat ertoe bijdraagt dat dit mooie en waardevolle ambacht, het poppenkastspel, weer tot leven gebracht wordt.

Opgaan in het spel

Zaterdag 1 december 2018 speelde ik een poppenkastvoorstelling voor volwassenen. Na afloop zei een van de bezoekers: “ik kon weer even heerlijk kind zijn”. Een groter compliment kun je niet krijgen. En inderdaad, dat gold ook voor mijzelf, wat een belevenis, samen een voorstelling te spelen. Ja, Jan Funneman heeft gelijk: als je het eenmaal goed te pakken hebt, dan laat het je nooit meer los.