Kindervoorstellingen

De voorbereidingen om weer poppenkast te kunnen gaan spelen zijn in volle gang, dus nog even geduld.

De eerste voorstelling (nog geen poppenkast) in mijn nieuwe woongemeente Voerendaal,

tijdens het

Zomerfestival 2023

Vertel Poppenspel Voorstelling in het kader van het Zomerfestival Voerendaal 2023

De entree is gratis.

Voor meer activiteiten: http://www.zomerfestivalvoerendaal.nl

 

Sprookjes, Verhalen en poppen(kast)spel:

waarin ik een brug proberen te slaan naar de natuur, de zon, de maan en de sterren, liedjes, spreuken, ambachten en de ouderwetse kringspelen. Naast de poppenkastpoppen, breng ik ook Marionetten tot leven. Of er ontstaat opeens een vogel uit een gouden doek. 

Poppenkast

Jan Klaassen

 

 

Na de poppenkastvoorstelling mogen de kinderen altijd zelf ervaren hoe het is om poppenkast te spelen.

Na afloop van de zomervoorstellingen hebben jullie kunnen zien hoe wol gekaard wordt, hoe een spintol werkt en hoe je een armbandje vilt. Willen jullie het thuis zelf proberen, dan kun je onderstaande link aanklikken voor de handleiding.

 

Tot ziens,

Chantal 

 

 

 

Sprookjes en Verhalen

De wereld van de stilte

De wereld van rust en stilte

Vertelmoment

Poppenkast

De wereld van de poppenkast draagt natuurlijk andere geheimen in zich. Daar is juist de interactie, het kind in jezelf durven laten zien, je fantasie laten stromen wat ertoe bijdraagt dat dit mooie en waardevolle ambacht, het poppenkastspel, weer tot leven gebracht wordt.

Opgaan in het spel

Zaterdag 1 december 2018 speelde ik een poppenkastvoorstelling voor volwassenen. Na afloop zei een van de bezoekers: “ik kon weer even heerlijk kind zijn”. Een groter compliment kun je niet krijgen. En inderdaad, dat gold ook voor mijzelf, wat een belevenis, samen een voorstelling te spelen. Ja, Jan Funneman heeft gelijk: als je het eenmaal goed te pakken hebt, dan laat het je nooit meer los.