Kindervoorstellingen

Sprookjes en Verhalen

Citaat Peter van der Linden

De wereld van de stilte

De wereld van rust en stilte

Vertelmoment

Poppenkast

De wereld van de poppenkast draagt natuurlijk andere geheimen in zich. Daar is juist de interactie, het kind in jezelf durven laten zien, je fantasie laten stromen wat ertoe bijdraagt dat dit mooie en waardevolle ambacht, het poppenkastspel, weer tot leven gebracht wordt.

Opgaan in het spel

Zaterdag 1 december 2018 speelde ik een poppenkastvoorstelling voor volwassenen. Na afloop zei een van de bezoekers: “ik kon weer even heerlijk kind zijn”. Een groter compliment kun je niet krijgen. En inderdaad, dat gold ook voor mijzelf, wat een belevenis, samen een voorstelling te spelen. Ja, Jan Funneman heeft gelijk: als je het eenmaal goed te pakken hebt, dan laat het je nooit meer los.

Komt dat zien

*Graag bij het aanmelden even de namen en de leeftijd van de kinderen vermelden, dat heeft voor mij wat betreft de voorbereiding echt een meerwaarde.

*Hoe fijn zou het zijn als Theater aan Huis een plek mag zijn waar iedereen, zonder verstoring, helemaal op kan gaan in de voorstelling! Daarom wil ik u vragen tijdens de voorstelling uw telefoon uit te zetten en geen foto’s of opnames te maken.

*Een vraag die ik vaker gesteld krijg is vanaf welke leeftijd kinderen een poppenkastvoorstelling kunnen bijwonen? Mijn advies hierin is vanaf 4 jaar.  Met name omdat een poppenkastvoorstelling door interactie met de kinderen tot stand komt. Kinderen jonger dan vier jaar kunnen nog niet meebewegen in een grotere verhaallijn en schrikken vaak van hele drukke en spannende acties. Ik zal in het nieuwe jaar ook eens een voorstelling spelen voor peuters. Dat zal dan in de vorm van een tafelspel zijn, geheel afgestemd op de 2,5 en 3-jarige.

*Vanuit bovenstaande vraag ben ik in actie gekomen. De afgelopen dagen heb ik een tafelpoppenkast gebouwd, deze is een stuk kleiner, zodat ik ook voorstellingen kan spelen voor peuters. De verhaallijn zal een stuk eenvoudiger zijn, zodat peuters op een fijne manier kunnen meebewegen in een poppenkastvoorstelling. Op deze wijze zal het ook voor de allerkleinste een mooie ervaring worden om samen met Jan Klaassen en Katrijn een voorstelling te maken en daarmee te beleven.

* Theater aan Huis heeft ook al families of een vriendengroep mogen ontvangen buiten de geplande speeldata om. Inderdaad een leuk idee om een familiefeest of kinderfeestje met een voorstelling te omlijsten. Wilt U ook graag een voorstelling zien, samen met Uw familie of vrienden, of wilt Uw kind haar of zijn verjaardag met een voorstelling vieren, dan kun U contact met mij opnemen. Voor een bestaande voorstelling is de prijs 50 euro inclusief BTW. Indien U een speciaal verzoek heeft, zal de prijs hierop aangepast worden. Naast deze vorm van een besloten voorstelling kunt u natuurlijk ook aansluiten bij voorstellingen zoals onderstaand vermeld. Er gelden dan gewoon de standaardtarieven.